Busecca - Držková polievka

  autor   4756x

Suroviny:

750 g predvarených držiek
100 g údeného mäsa (alebo šunky)
50 g slaniny
parmezán
paradajkový pretlak
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 klinčeky
zelená petržlenová vňať
šalvia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Predvarené nakrájané držky dáme do osolenej vody, pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na štvrťky, klinčeky a uvaríme domäkka. Na panvici dáme slaninu nakrájanú nadrobno a opražíme na nej nakrájané údené mäso alebo šunku spolu s nastrúhaným cesnakom, nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a šalviou. Pridáme uvarené držky, trochu podusíme, primiešame paradajkový pretlak, zalejeme vodou, v ktorej sa varili držky, a ešte povaríme. Nakoniec ochutíme mletým čiernym korením a parmezánom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus