Cakumprask

  autor   2204x

Suroviny:

Sušené alebo čerstvé hríbiky rôzne - najlepšie kozák suchohríb dubáky hrabáky modráky tak cca 200-250g
polohrubá múka na cesto
2-3 vajíčka
soľ
oravská slaninka
ocot
vňatka petržlenu
hubový bujón
zemiaky asi 10ks

Postup:

Hríby umyjeme, dáme do hrnca s vodou tak cca 2-3 litre podľa počtu jedákov a necháme asi 30 min. variť na miernom plameni. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a necháme odstáť vo vode aby nesčernali, z polohrubej múky a vajíčok urobíme cesto ktoré vyvaľkáme po celej doske na cca 2mm hrúbku, potom ho nakrájame na menšie kocky a necháme trošku preschnúť.Po 30min. pridáme zemiačiky, varíme tak do polomäka a pridáme fliačiky z cesta. Medzitým miešame aby sa nelepili, spoločne tam pridáme 1ks hubového bujónu a cca 5-7 min. povarime pokiaľ nevyplávajú na povrch fliačky. Tesne pred koncom pridáme opraženú a na malé kocky nakrájanú slaninku aj s výpekom a dochutíme soľou a octom. Na koniec pridáme nakrájanú petržlenovú vňatku a podávame. Je vhodná na celodenné konzumovanie.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus