Calzone na vinohradníčkin spôsob

  autor   3667x

Suroviny:

100 g prerastenej údenej slaniny
100 g čerstvých šampiňónov
4 surové údené párky
200 g syra
2 lyžice masla (alebo tuku)
200 g modrého hrozna
4 paradajky
12 plnených olív
1 cibuľa
polotuhé kysnuté cesto
zväzok jarnej cibuľky
zväzok oregana
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska a opražíme do sklovita. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno odkôstkujeme a pripravíme si olivy. Párky nakrájame na tenké plátky alebo kocky a všetky prísady opatrne zmiešame v mise. Cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme oreganom nakrájaným nadrobno, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na to rozložíme syr nakrájaný na plátky, druhú polovicu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus