Calzone s mäsom a gorgonzolou

  autor   3206x

Suroviny:

200 g pečeného teľacieho mäsa
150 g plesňového syra gorgonzola
4 paradajky
100 g hrozna
100 g čakanky
1 cibuľa
tuk na vymastenie plechu
chlebové cesto
lyžica tymianu
čajová lyžička nasekaného oregana
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Studené pečené mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno rozpolíme a odkôstkujeme. Čakanku preberieme a nakrájame na prúžky. Všetky prísady dáme do misy a opatrne premiešame. Potom osolíme a okoreníme tymianom, nasekaným oreganom a mletým čiernym korením. Primiešame nakrájanú pažítku a rozdrobený syr. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 časti. Na kusy cesta rovnomerne rozložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme. Dáme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a hneď podávame. Gorgonzola je typický taliansky plesňový syr. Má ostrú, korenistú chuť. Vyrába sa z kravského mlieka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus