Camembertové fondue

  autor   1087x

Suroviny:

800 g nemeckého camembertu
pšeničná múka
2 vajcia
strúhanka
1000 ml rastlinného oleja.

Postup:

Camembert nakrájame na 2 až 3 cm veľké kúsky. Obalíme ich v múke, v rozšľahaných vajciach a napokon v strúhanke. Naukladáme na misu a dáme asi na 1 hodinu na chladné miesto. V hrnci na fondue rozohrejeme olej alebo tuk. Hrniec postavíme na varič, kúsky syra vložíme do čínskych kovových sitiek a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s bagetou, hustou kyslou smotanou, brusnicovým kompótom, duseldorfským poľným šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus