Cannelloni s plnkou z krabov

  autor   2002x

Suroviny:

400 g krabov
100 g šampiňónov
2 lyžice masla (alebo tuku)
100 ml bieleho vína
4 paradajky
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice múky
Podravka
zväzok medovky
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 200 g syra mozarella
4 lyžice masla (alebo tuku)
400 g rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok)
250 ml zahustenej paradajkovej omáčky.

Postup:

Maslo alebo tuk rozpálime na panvici, pridáme očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na prúžky a opražíme dozlata. Kraby umyjeme pod tečúcou vodou a spolu s olúpanými paradajkami zbavenými jadierok a nakrájanými na malé kocky ich pridáme k cibuli. Potom pridáme očistené a nadrobno nakrájané šampiňóny. Múku rozmiešame s bielym vínom a zahustíme ňou zeleninovú zmes. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a primiešame nasekanú medovku. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Cannelloni sparíme v slanej vode asi 5 minút, necháme dobre odkvapkať a naplníme pripravenou plnkou. Vrstvovito poukladáme do vymastenej ohňovzdornej formy. Polejeme paradajkovou omáčkou a navrch rozložíme syr nakrájaný na plátky. Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus