Čerešňová polievka s vínom

  autor   3024x

Suroviny:

300 g čerešní (čerešňového kompótu bez šťavy)
200 ml červeného vína
50 ml griotky
1 kyslejšie jablko
šťava z polovice citróna
30 g cukru
20 g škrobovej múčky
300 ml vody.

Postup:

Čerstvé alebo zavárané čerešne odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadrovníka a olúpeme. Ak polievku pripravujeme z čerstvých čerešní, najprv ich uvaríme vo vode spolu s jablkom, ktoré nakrájame na malé kocky. Škrobovú múčku roztopíme vo vode, pridáme uvarené čerešne a jablko spolu so šťavou. Primiešame červené víno a krátko povaríme. Dochutíme griotkou a citrónovou šťavou, osladíme a necháme vychladnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus