Čerešňový krém

  autor   3177x

Suroviny:

250 ml šľahačky
8 lístkov žlatíny
50 ml pomarančovej šťavy
3 lyžice práškového cukru. Na ozdobenie: 250 ml šľahačky
12 čerstvých (alebo zaváraných) čerešní
nasekané orechy.

Postup:

Želatínu namočíme na 10 minút do chladnej vody, vyžmýkame, vložíme do 100 ml horúcej vody a za stáleho miešania roztopíme, ale nevaríme. Cukor postupne zamiešame do pomarančovej šťavy a necháme ho v nej úplne roztopiť. Potom primiešame vychladnutú žlatínu a zmes dáme do chladničky. Do dobre vychladnutej zmesi zľahka zamiešame ušľahanú šľahačku. Hotový krém rozdelíme do pohárov, dáme do chladničky a necháme ho dobre stuhnúť. Pred podávaním každý pohár ozdobíme ušľahanou šľahačkou, niekoľkými čerešňami a posypeme nasekanými vlašskými orechmi alebo lieskovými orieškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus