Čert po amerikánsky

  autor   3189x

Suroviny:

1400 g mäsa z čerta s kosťou
500 ml vody
30 g múky
2 stredné cibule
125 ml bieleho vína (alebo šťava z pol citróna)
1 čajová lyžička zrniek čierneho korenia
3 až 5 stoniek petržlenovej vňate
2 lyžice olivového oleja
125 g masla
mleté čierne korenie
soľ. Amerikánska omáčka: 4 lyžice šľahačky
3 lyžice koňaku
10 lyžíc bieleho vína
750 g paradajok
1 karotka
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
3 vetvičky čerstvého estragónu
1 viazanička voňavých byliniek
štipka cukru

Postup:

Mäso narežme na rezne hrubé 1 cm, uhladíme a narovnáme. Do veľkej panvice dáme polovicu nakrájanej cibule, kosti z čerta, víno, zrnká čierneho korenia, petržlen a vodu. Varíme asi 20 minút. Vývar potom precedíme do misy a necháme vychladnúť. Na tácku nasypeme múku, osolíme, okoreníme ju. Obalíme rezne z čerta. Na panvici rozpražíme olej a štvrtinu masla. Rezne opekáme z obidvoch strán 2 až 3 minúty, vyberieme ich na tácku. Do panvice pridáme karotku, cesnak, zvyšnú cibuľu a dusíme domäkka 3 až 5 minút. Pridáme paradajky, biele víno, koňak, estragónové lístky, soľ, korenie. Viazaničku byliniek priviažme o rúčku panvice. Nalejeme rybací vývar, povaríme 15 až 20 minút. Omáčku precedíme, povaríme ešte 5 až 10 minút. Pridáme šľahačku, paradajkový pretlak, rezne z čerta a varíme 5 až 10 minút. Nakoniec pridáme maslo nakrájané na kúsky. Podávame s dusenou ryžou. Čerta posypeme nakrájanými estragónovými lístkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus