Červená kaša

  autor   3446x

Suroviny:

250 g malín
250 g jahôd
150 g černíc
150 g čučoriedok
150 g vykôstkovaných višní
pol lyžice škrobovej múčky
140 g cukru
6 lyžíc vody.

Postup:

Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, zmiešame s cukrom a necháme 5 až 10 minút odstáť. Škrobovú múčku rozmiešame vo vode. Ovocie a škrobovú vodu dáme do misky, prikryjeme a varíme 15 minút pri výkone 360 W. Dve tretiny ovocia pretrieme cez jemné sito. Zvyšné ovocie rozpolíme (alebo rozštvrtíme) a zamiešame do kaše. Červenú kašu naplníme do ozdobných misiek a na niekoľko hodín dáme tuhnúť do chladničky. Ovocnú kašu podávame ozdobenú chladenou tekutou smotanou. Tip: Kašu môžme urobiť aj z mrazeného ovocia, ktoré pred spracovaním prikryté rozmrazujeme 5 minút pri výkone 600 W. Mrazené ovocie niekedy býva už mierne osladené, takž množstvo cukru môžme zredukovať. Vynikajúcu ovocnú kašu pripravíme aj z rebarbory a jahôd. Rebarboru nakrájame na kúsky 1 cm dlhé a uvaríme s nakrájanými jahodami podľa predchádzajúceho receptu. Škrobovú múčku potom nerozmiešame vo vode, ale v rebarborovej šťave.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus