Červená omáčka

  autor   3747x

Suroviny:

100 g masla
múka
15 g petržlenovej vňate
podľa chuti citrónová šťava.

Postup:

Za červenú omáčku sa v gastronómii pokladá múka opražná na masle alebo na olivovom oleji. Z takto pripravenej múky sa zvyčajne robia omáčky a šťavy k najrozmanitejším jedlám, okrem iného aj k mnohým vaječným jedlám. Červenú omáčku môžme pripraviť svetlú alebo tmavú. Červenú omáčku pripravujeme z masla, ktoré rozpustíme na panvici. Na dobre prehriate maslo pridáme také množstvo múky, aby vznikla nie veľmi hustá zápražka. Zápražku pražíme za stáleho miešania niekoľko minút na prudšom plameni, dokončujeme ju na miernom plameni. Čas prípravy závisí od toho, či pripravujeme svetlejšiu alebo tmavšiu omáčku. V obidvoch prípadoch však musí masa dobre prevrieť na veľmi miernom plameni.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus