Cesnakové špagety s údeným mäsom

  autor   2410x

Suroviny:

200 g údeného mäsa
500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu
400 g špagiet
200 ml smotany na šľahanie
5 lyžíc oleja
2 až 3 strúčiky cesnaku
2 feferónky
troška strúhaného muškátového orieška
mleté biele (čierne) korenie
soľ.

Postup:

Špenát očistíme a krátko (1 až 2 minúty) necháme variť v osolenej vode. Zlejeme a necháme odkvapkať. Ak použijeme mrazený, necháme ho rozmraziť a krátko povaríme v menšom množstve vody (dve lyžice vody). Úené mäso nakrájame na asi centimetrové kocky. Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežme, vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme. V panvici zohrejeme olej a nakrájané údené mäso v ňom z každej strany opečieme. Vyberieme z panvice a vložíme do nej feferónky, cesnak a teplotu znížime na minimum. Pridáme špenát a zohrejeme. Špagety zlejeme, necháme odkvapkať a ešte horúce premiešame so špenátom. Ochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Premiešame, zalejeme smotanou a necháme pôsobiť niekoľko minút. Podávame na zohriatych tanieroch, posypané nastrúhaným syrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus