Cestoviny s baklažánom

  autor   4289x

Suroviny:

200 g viacvaječných cestovín
200 g syra mozarella
2 lyžice čerstvo nastrúhaného tvrdého syra
10 g masla
4 paradajky
1 stredne veľký baklažán
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleja
4 lístky bazalky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Posolíme a necháme 30 minút odpočívať. Potom ich osušíme utierkou (alebo kuchynským papierom). Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Opekaciu formu predhrejeme za 3 minúty pri výkone 600 W. Potom do nej vlejeme trochu olivového oleja a naukladáme kolieska baklažánov. Opekáme 4 minúty pri výkone 600 W, po prvých 2 minútach obrátime. Do veľkej sklenej nádoby dáme 750 ml osolenej vody. Ohrievame prikryté 6 minút pri výkone 600 W. Potom vložíme cestoviny a prikryté varíme 6 minút pri výkone 600 W. Precedíme. Paradajky, olúpeme, odstránime stopku a nasekáme nadrobno. S cibuľou, cesnakom a zvyšným olivovým olejom vložíme do misky. Dusíme 5 minút pri výkone 600 W. Mozarellu nakrájame na tenké plátky. Formu vytrieme kúskom masla a navrstvíme do nej striedavo baklažány, paradajkovú masu a syr. Každú vrstvu posypeme trochou soli, čierneho korenia a nakrájanou bazalkou. Na vrch dáme syr a zvyšné maslo a zapekáme 5 minút pri výkone 600 W. Mozarella je jemný, mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka, dnes sa však robí z kravského mlieka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus