Cestoviny s klobásou

  autor   5188x

Suroviny:

300 g klobásy
400 g makarónov
250 g petržlenu s vňaťou
120 ml vývaru (vody)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Petržlen očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vo vývare varíme asi 10 minút, vývar zlejeme do misky a petržlen dáme odkvapkať. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu s cesnakom a krátko opražíme. Klobásu olúpeme, vodorovne prerežme a nakrájame na plátky. Pridáme k cibuli a krátko opražíme. Primiešame petržlen a 2 až 3 lyžice vývaru. Ochutíme soľou a korením. Makaróny uvaríme v slanej vode, petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Cestoviny zlejeme a krátko prepláchneme studenou vodou. Premiešame s klobásovou zmesou, posypeme vňaťou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus