Cestoviny s mušľovou omáčkou

  autor   2001x

Suroviny:

500 g mušlí
pohár sladkej pochúťkovej smotany
4 lyžice smotany
4 žĺtky
šálka bieleho vína
4 paradajky
pol zelenej papriky
pol červenej papriky
zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice masla (alebo tuku)
400 g cestovín
na hrot noža šafranu
trocha vegety
pol zväzku medovky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Maslo rozpálime na panvici, pridáme očistenú zeleninu nakrájanú na rezance a opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Spolu s umytými mušľami pridáme k zelenine. Zalejeme bielym vínom a sladkou smotanou a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, šafranom a vegetou. Smotanu rozmiešame so žĺtkami, mušľovú omáčku odstavíme z ohňa a zahustíme. Pozor, už sa nesmie variť! Medovku preberieme, posekáme a zamiešame do omáčky. Cestovinu varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Upravíme na taniere, polejeme omáčkou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus