Chlpaté knedle

  autor   7113x

Suroviny:

600 g surových zemiakov
100 g zemiakov uvarených v šupke
1 vajce
1 cibuľa
50 g masti
150 g hrubej múky
soľ.

Postup:

Očistené zemiaky umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. V šupke uvarené zemiaky olúpeme a nastrúhame. Potom nastrúhané surové a uvarené zemiaky zmiešame, pridáme múku, vajce, soľ a znova premiešame. Z pripravenej zmesi povykrajujeme menšie knedle, ktoré zavaríme do vriacej osolenej vody a na miernom plameni varíme 10 až 12 minút. Uvarené knedle precedíme a polejeme masťou, v ktorej sme opražili nadrobno nasekanú cibuľu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus