Chrenová omáčka so smotanou a žĺtkami

  autor   3599x

Suroviny:

2 žĺtky
250 ml kyslej smotany
40 g masla
100 g chrenu
250 ml bujónu (alebo zeleninového vývaru)
40 g múky
cukor
ocot
soľ.

Postup:

Maslo rozpustíme, pridáme múku, opražíme, rozriedime vývarom alebo bujónom a necháme zovrieť. Chren umyjeme, očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s rozriedenou zápražkou. Do masy vlejeme kyslú smotanu, podľa chuti pridáme soľ, cukor, ocot, žĺtky a omáčku za stáleho miešania zohrejeme. Chrenovú omáčku môžme pripraviť aj bez žĺtkov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus