Chudobní rytieri

  autor   3235x

Suroviny:

2 vajcia
1 lyžica sladkej smotany
2 lyžice mlieka
1 lyžica hustého slivkového lekváru
2 lyžice margarínu
4 tenké plátky bieleho chleba bez kôrky
2 lyžice cukru
1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna
pol čajovej lyžičky mletej škorice
štipka soli.

Postup:

Vajcia, mlieko a smotanu dobre rozmiešame, pridáme soľ a citrónovú kôru. Plátky chleba na jednej strane potrieme slivkovým lekvárom a lekvárovou stranou spojíme dva a dva plátky. Opekaciu nádobu zohrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Plátky chleba obalíme vo vymiešanom vajci. Do nádoby dáme margarín a naň pritlačíme obalené chleby. Opekáme 20 sekúnd pri výkone 500 W. Obrátime a rovnako opečieme aj druhú stranu. Na chlieb nalejeme zvyšné vajcia s mliekom a zapekáme ešte 30 sekúnd pri výkone 500 W. Škoricu zmiešame s cukrom. Chudobných rytierov podávame teplých, posypaných škoricovým cukrom. Tip: Plátky chleba môžme potrieť aj marhuľovou alebo pomarančovou zaváraninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus