Cibuľa plnená mletým mäsom

  autor   3158x

Suroviny:

200 g miešaného mletého mäsa
4 veľké cibule
1 žĺtok
2 lyžice strúhanky
3 lyžice mäsového vývaru
pol čajovej lyžičky sušeného tymianu
pol čajovej lyžičky sušeného majoránu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu olúpeme. Vršok odrežme a odložíme. Cibuľu vydlabeme na hrúbku dvoch vrstiev. Polovicu dužiny najemno nasekáme (zvyšok použijeme na polievku alebo na iné jedlo). Do plochej misy vložíme neokorenené mleté mäso a podusíme 2 minúty pri výkone 600 W. Do mäsa primiešame nasekanú cibuľu, sušené bylinky, strúhanku a žĺtok. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zmesou naplníme pripravenú cibuľu a prikryjeme odložnými vrškami. Plnené cibule vložíme do misy. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a varíme 10 minút pri výkone 500 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus