Cibuľová polievka

  autor   5541x

Suroviny:

200 g cibule
40 g masti
40 g tvrdého syra na posypanie
mäsový vývar (vývar z kostí)
4 plátky sendviča (bieleho chleba)
tuk na opražnie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska, opražíme na masti dozlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme domäkka. Polievku precedíme a uvarenú cibuľu pretrieme. Podávame v ohňovzdorných miskách tak, ž do každej misky nalejeme polievku, navrch položíme tenký plátok opražného sendviča (chleba), posypeme strúhaným syrom a vložíme na niekoľko minút do vyhriatej rúry, alebo mikrovlnej rúry. Podľa chuti môžme do polievky pridať aj nakrájanú pažítku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus