Cibuľové fondue

  autor   1211x

Suroviny:

500 g mladej goudy
250 ml jablčnej šťavy
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 lyžica maizeny
1 lyžica citrónovej šťavy.

Postup:

Cesnak olúpeme, rozpolíme a vytrieme ním hrniec na fondue. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Jablčnú šťavu dáme zovrieť na sporák v hrnci na fondue. Potom postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou. Zahustíme tým fondue a ďalej necháme na variči slabo vrieť. Nakoniec očistíme cibuľu, nastrúhame a vmiešame do fondue. Podávame s chlebom, paradajkovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus