Cícerový šalát na orientálny spôsob

  autor   2640x

Suroviny:

250 g cícera
1 paradajka
1 zelená paprika
12 kusov čiernych olív
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 citrón
100 ml oleja
1 viazanička mäty piepornej
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Deň predtým zalejeme cícer studenou vodou a asi 2 až 3 krát ju vymeníme. Na druhý deň cícer precedíme, dáme do hrnca, zalejeme ho 2000 ml chladnej vody, pridáme olúpanú cibuľu a bobkový list. Varíme domäkka asi 2.5 hodiny. Tesne pred koncom cícer osolíme. Precedíme ho a vytiahneme cibuľu. Papriku nakrájame na pásiky, paradajku na mesiačiky. Dáme ich do šalátovej misy a pridáme cícer. Strúčiky cesnaku najemno nakrájame a primiešame lístočky mäty a olivy. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Tip: Dávame si pozor, aby sa nám cícer nerozpadol, preto miešame len veľmi jemne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus