Čiernohorský rezeň z bravčového mäsa

  autor   7657x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa zo stehna
2 vajcia
40 g tvrdého syra
mlieko
1 zemiak
hladká múka
olej
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Naklepeme a osolíme. Do mlieka dáme vajcia, preosiatu múku, dobre rozšľaháme a nakoniec zamiešame nastrúhané surové zemiaky. Do takto pripraveného cestíčka namáčame (obaľujeme) rezne. Vyprážame na rozohriatom oleji. Olej by nemal byť veľmi rozpálený, pretož cestíčko by sa zafarbilo dozlata a mäso by ostalo nedostatočne vypražné. Vypražné rezne posypeme nastrúhaným syrom. Podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus