Cigánska roštenka

  autor   5020x

Suroviny:

400 g hovädzej roštenky
100 g údenej slaniny
1 cibuľa
40 g masti
20 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
sladká mletá červená paprika
štipka štipľavej mletej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Roštenky umyjeme, nakrájame na rezne a okraje narežme. Jemne naklepeme a opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Odstavíme a zaprášime sladkou a štipľavou mletou paprikou a podlejeme vývarom. Vrátime naspäť na plameň, vložíme opečené roštenky, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Šťavu zahustíme múkou a dodusíme. Na každú roštenku položíme vejárik z opražnej slaniny a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus