Cigarky

  autor   2698x

Postup:

Je to staropražská špecialita, na výrobu ktorej použijeme chudé hovädzie mäso, trochu prátu a chudé bravčové mäso s trochou mastného. Všetko spolu pomelieme na jemnej doske a vymiešame na jemnú a krehkú masu, do ktorej potom primiešame nadrobno nakrájanú čerstvú slaninu. Podľa potreby okoreníme a prisolíme. Plníme do úzkych bravčových čriev a robíme párky dlhé asi 20 cm. Úime do tmavožlta. Pomer: 20 % hovädzieho mäsa, 15 % prátu, 15 % chudého bravčového mäsa, 20 % bravčových odrezkov, 30 % čerstvej slaniny. Prísady na 1 kg: 0.5 g cesnaku, 2 g mletého korenia, 0.5 g mletej sladkej červenej papriky a 0.25 g strúhaného muškátového orecha.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus