Čínska rezancová polievka

  autor   4285x

Suroviny:

Zvyšky pečeného kuracieho mäsa
20 g sušených húb
1 lyžica sójovej omáčky
300 g tenkých rezancov
100 ml oleja
1000 ml hovädzieho vývaru
soľ.

Postup:

Rezance uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a opečieme na rozpálenom oleji za stáleho miešania, až kým rezance nestvrdnú. Potom ich vsypeme do horúceho hovädzieho vývaru a varíme, až kým opäť nezmäknú. Tesne pred podávaním pridáme do polievky zvyšky kuracieho mäsa nasekaného nadrobno a osobitne povarené sušené huby nakrájané nadrobno, všetko okoreníme sójovou omáčkou a chvíľu ešte povaríme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus