Čínska rolka s pečeným mäsom

  autor   1676x

Suroviny:

400 g pečeného mäsa
300 g polohrubej múky
3 lyžice oleja
chilli omáčka (alebo pikantná nátierka z mletých paprík Sába)
2 viazaničky mladej cibuľky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Múku so štipkou soli preosejeme do misy a pomaly do nej prilejeme 250 ml vriacej vody. Miesime asi 10 minút. Cesto sformujeme do bochníka a necháme na 10 minút odpočívať. Z cesta na pomúčenej pracovnej doske urobíme asi 12 rovnako veľkých guliek, ktoré pomúčeným valčekom rozvaľkáme na tenké palacinky. Na suchej teflónovej panvici ich postupne opečieme na miernom plameni 1 až 2 minúty z každej strany. Palacinky dáme na teplé miesto. Upečené mäso nakrájame na tenké plátky. Palacinky potrieme pikantnou paprikovou nátierkou, na ktorú rozložíme očistenú, na pásiky nakrájanú mladú cibuľu. Napokon rozdelíme plátky mäsa a zrolujeme. Rolky naukladáme na plech a vo vyhriatej rúre zohrejeme 3 až 4 minúty. Podávame teplé pri slávnostných príležitostiach. Tip: Rolky môžme naplniť namiesto pečeným mäsom aj šunkou, miešanými vajciami na slanine alebo udusenou zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus