Čínska zeleninová polievka

  autor   5932x

Suroviny:

20 g čínskych čiernych húb
100 g čínskej kapusty
50 ml sójovej omáčky
4 paradajky
2 malé cibule
1 strúčik cesnaku
50 ml oleja
1000 ml kuracieho vývaru
zelená petržlenová vňať
zelená zelerová vňať
mletý ďumbier
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme. Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak nakrájame a roztlačíme. Z paradajok stiahneme šupku, odstránime jadrovník a rozštvrtíme ich. Zelenú zelerovú vňať a čínsku kapustu nakrájame na tenké prúžky. Na rozpálenom oleji opražíme najprv cibuľu a cesnak, pridáme uvarené a odkvapkané huby, nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania opekáme asi 2 až 3 minúty. Potom pridáme sójovú omáčku, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým bielym korením a ďumbierom, primiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať, zalejeme kuracím vývarom a povaríme asi 2 až 3 minúty.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus