Čínska zmes

  autor   4131x

Suroviny:

120 g teľacej sviečkovej
120 g bravčového stehna
120 g hovädzieho stehna
120 teľacej pečene
vajcové žĺtka podľa počtu osôb
2 lyžice sherry
1 hlávka čakanky
200 g mrkvy
200 g stonkového zeleru
2 lyžice sójovej omáčky
1500 ml mäsového vývaru
1 lyžica nastrúhaného chrenu.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a na chvíľu dáme do mrazničky. Len čo mäso zľahka zmrzne, nakrájame ho na tenké plátky. Čakanku zbavíme zlých listov, hlúb klinovito vyrežme, čakanku umyjeme, opatrne rozoberieme na listy, väčšie listy prípadne ešte rozdelíme. Mrkvu očistíme, natenko oškriabeme, umyjeme, nakrájame na jemné kolieska. Zeler očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska. Mäsový vývar zohrejeme v hrnci na fondue a pridáme sherry. Hrniec postavíme na varič, necháme slabo vrieť. Na vidličky podľa chuti napichujeme mäso a zeleninu, varíme vo vývare. Pre každú osobu pripravíme malú misku, do každej po 1 žĺtku, trochu strúhaného chrenu a sójovej omáčky. Dobre rozmiešame a do toho namáčame uvarené prísady. Podávame s varenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus