Čínske fondue s hydinou a zeleninou

  autor   3476x

Suroviny:

300 g kuracích pÅ•s
300 g morčacieho mäsa
300 g kačacieho mäsa
250 g sójových klíčkov
250 g čínskej kapusty
200 g bambusových výhonkov z konzervy
250 g cukrového hrášku
250 g jarnej cibuľky
100 g sklovitých rezancov
1500 ml silného slepačieho vývaru.

Postup:

Slepačí vývar privedieme do varu v hrnci na fondue, postavíme na varič a necháme slabo vrieť. Všetky 3 druhy mäsa opláchneme, osušíme, priečne cez vlákno nakrájame na 3 až 5 mm tenké plátky a uložíme na misku. Z hrášku odrežme konce, struky umyjeme, necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, hlavičky prípadne olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Sójové klíčky umyjeme a necháme odkvapkať. Čínsku kapustu očistíme, nakrájame na rezance, umyjeme, necháme odkvapkať, bambusové výhonky necháme odkvapkať, prísady uložíme na podnos. Rezance zalejeme vriacou vodou, necháme stáť asi 30 minút. Do vývaru vložíme nadrobno nakrájanú zeleninu v sitku, mäso a veľké kusy zeleniny napichnuté na drievka. Surová zelenina potrebuje na uvarenie iba niekoľko minút, varenú stačí len ohriať. Do vývaru nakoniec pridáme sklovité rezance, podávame v malých polievkových miskách. Podávame so sójovou omáčkou s hubami, dusenou cibuľovou omáčkou, slivkovou omáčkou, kasselskou omáčkou s krabmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus