Čínske fondue

  autor   5084x

Suroviny:

600 g bravčového stehna
25 g čínskych húb
75 g krabov kráľovských
75 g garnátov
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice suchého sherry
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica cukru
1000 ml mäsového vývaru
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Bravčové stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak nakrájame na plátky, posypeme soľou a popučíme. Premiešame so sójovou omáčkou a s cukrom. Mäso v omáčke poobraciame a asi 30 minút necháme stáť. Huby namočíme na 30 minút do chladnej vody. Dáme odkvapkať. Tvrdé nožičky odrežme a veľké huby rozkrojíme na polovice. Kraby a garnáty opláchneme pod studenou tečúcou vodou, necháme odkvapkať. Mäso, huby, kraby a garnáty poukladáme do misiek. Mäsový vývar zohrejeme v hrnci na fondue, pridáme doň suché sherry. Položíme na varič, aby vývar slabo vrel. Mäso, kraby a huby po porciách vkladáme do malých sitkových naberačiek alebo striedavo napichujeme na vidličky a dáme variť do vývaru. Podávame so sypkou varenou ryžou, bielym chlebom, ľadovým šalátom, jablkovým šalátom s endíviou, omáčkou kešu, čínskou sladkoostrou omáčkou, mangovou omáčkou alebo s ostrým kečupom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus