Čínske mandľové koláčiky

  autor   3773x

Suroviny:

1 rozšľahané vajce
1 žĺtok
70 g sparených olúpaných mandlí
270 g hladkej múky
1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
220 g stopenej bravčovej masti
2 lyžice vody
100 g kryštálového cukru
50 g prírodného cukru
štipka soli.

Postup:

Masť vymiešame s kryštálovým a prírodným cukrom, až je ľahká a nadýchaná. Pridáme vajce a mandľovú esenciu a vymiešame dohladka. Preosejeme múku, soľ a prášok do pečiva. Suché prísady pridáme do vymiešanej zmesi. Na mierne pomúčenej doske vytvarujeme malé guľôčky. Zľahka ich sploštíme a do stredu každej vložíme mandľu. Naukladáme ich na vymastený plech na pečenie. Žĺtok zmiešame s vodou. Koláčiky potrieme vaječnou polevou a pečieme asi 15 minút pri 180 oC.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus