Čínske sójové bochníčky

  autor   1700x

Suroviny:

1 vyšľahané vajce
4 lyžice mlieka
270 g hladkej múky
2 lyžičky sušeného droždia
4 lyžice vody
30 g stopenej bravčovej masti
50 g cukru
pol čajovej lyžičky soli. Plnka: 30 g nasekaných vlašských orechov
100 g sladkej sójovej pasty
1 lyžica stopenej bravčovej masti
20 g cukru.

Postup:

Mlieko privedieme takmer do varu. Vmiešame cukor, soľ a stopenú bravčovú masť. Mierne ochladíme. Teplú vodu a droždie vložíme do misky a miešaním spojíme. Prilejeme vlažnú mliečnu zmes, vyšľahané vajce a 220 g múky a miešame dohladka. Pridáme zvyšujúcu múku a vymiesime cesto. Vyklopíme ho na dobre pomúčenú dosku a vypracujeme až je hladké a pružné. Preložíme ho do vymastenej misy, potrieme olejom a prikryjeme. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť, až zdvojnásobí svoj objem (asi 1 hodinu). Plnka: Prísady do plnky zohrievame na panvici asi 6 minút, až sú hladké a lesklé. Odstavíme ich z plameňa a vychladíme. Plnku rozdelíme na 14 dielov. Vykysnuté cesto znovu asi 2 minúty miesime a potom ho rozdelíme tiež na 14 kúskov. Z každého vyvaľkáme hrubšie pagáčiky s priemerom asi 10 cm. Pomocou jedacích paličiek vyznačíme na každom pagáčiku štvrtiny. Pozdĺž značiek pagáčiky narežme do tretiny stredu. Do stredu cesta umiestnime dávku plnky a narezané konce zložíme tak, aby sa uprostred stretli a utvorili ružicu. Zabezpečíme ju tak, ž konce cesta spojíme dokopy. Na spojené konce položíme kus namastenej fólie a bochníčky položíme na vymastený plech. Potrieme ich trochou mlieka. Pečieme ich asi 20 až 25 minút pri teplote 190 oC.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus