Cisárske mäso

  autor   3096x

Suroviny:

1 vykostené bravčové karé
na ktorom sa odporúča z povrchovej strany nechať vrstvu tuku hrubú 1 cm.

Postup:

Vykostené bravčové karé dáme do slaného nálevu a pri teplote 8 oC necháme uložné vo vhodnej miestnosti. Občas môžme mäso z viacerých strán naklepať (urýchlime vyfarbovací proces) a opäť vložíme do slaného nálevu. Mäso pred dusením sformujeme do valcovitého tvaru, aby sa pri dusení neroztiahlo. Vykostené karé môžme vložiť aj do elastickej sieťky (vtedy vyzerá zvlášť príťažlivo). Dusíme pri tej istej teplote ako varenú šunku. Čas dusenia závisí od hrúbky a váhy mäsa. Schladzujeme pozvoľne (opatrne) a po vychladnutí ešte údime do zlatožlta asi 6 až 12 hodín. Na druhý deň nakrájame a podávame. Na prípravu slaného nálevu: 93O ml vody, 70 g soli alebo soliacej zmesi (soľ a sanitra).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus