Cisársky guláš

  autor   2779x

Suroviny:

750 g teľacieho mäsa (najlepšie zo stehna alebo z pliecka)
100 g slaniny
100 ml kyslej smotany
1 čajová lyžička kapár
3 cibule
1 lyžica hladkej múky
500 ml mäsového vývaru
polovica citróna
1 lyžica citrónovej šťavy
na hrot noža cukru
mleté biele korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Slaninu nakrájame nadrobno, roztopíme a opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané mäso, opražíme ho zo všetkých strán, osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Polovicu malého citróna nakrájame na tenké kolieska a spolu s kaparami urovnáme na mäso. Hrniec prikryjeme a dusíme. Po asi 10 minútach kolieska citróna vyberieme, prilejeme mäsový vývar, opäť prikryjeme a dusíme ďalších 15 minút. V kyslej smotane rozmiešame múku, vlejeme ju do guláša a ešte povaríme asi 10 minút. Nakoniec ochutíme soľou, mletým bielym korením, cukrom a citrónovou šťavou. Podávame s cestovinami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus