Citrónová zmrzlina

  autor   3923x

Suroviny:

6 veľkých citrónov
1 bal. práškovej želatíny
200g práškového cukru

Postup:

citróny umyjeme a postrúhame z nich kôru. z citrónov vytlačíme stavu. 175 ml. v hrnci rozpustime želatínu, cukor v 500 ml vody. (riadime sa podľa návodu na obale: želatínu privedieme do bodu varu. odstavíme a občas premiešame.) pridáme citrónovú kôru aj stavu. hmotu vylejeme do nádoby (čím nižšia tým rýchlejšie sa bude mraziť.) nádobu zatvoríme a mrazíme 2 hodiny. potom hmotu ručným šľahačom ešte premiešame a opäť mrazíme 2 hodiny.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus