6 veľkých citrónov
1 bal. práškovej želatíny
200g práškového cukru
citróny umyjeme a postrúhame z nich kôru. z citrónov vytlačíme stavu. 175 ml. v hrnci rozpustime želatínu
cukor v 500 ml vody. (riadime sa podľa návodu na obale: želatínu privedieme do bodu varu. odstavíme a občas premiešame.) pridáme citrónovú kôru aj stavu. hmotu vylejeme do nádoby (čím nižšia tým rýchlejšie sa bude mraziť.) nádobu zatvoríme a mrazíme 2 hodiny. potom hmotu ručným šľahačom ešte premiešame a opäť mrazíme 2 hodiny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.