Citrónové rezy s tvarohom

  autor   4166x

Suroviny:

2 žĺtky
3 bielky
1 malý chemicky neošetrený pomaranč
1 lyžica cukru
1 a pol lyžice polohrubej múky
1 čajová lyžička masla
štipka soli. Plnka: 2 bielky
250 g plnotučného tvarohu
50 g malín (alebo ríbezlí)
2 plátky bielej žlatíny
1 lyžica bieleho vína
šťava z 1 citróna
2 a pol lyžice cukru.

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú penu. Pomaranč umyjeme horúcou vodou, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Zamiešame do krému. Primiešame polohrubú múku. Bielky a soľ vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Plochú formu vytrieme maslom. Naplníme ju cestom a pečieme 4 minúty pri výkone 500 W. Piškótové cesto vyklopíme. Žĺtky na plnku zmiešame s citrónovou šťavou a 1 lyžicou cukru a varíme 2 minúty 30 sekúnd pri výkone 360 W. Každých 30 sekúnd pomiešame. Želatínu namočíme do studenej vody. Tvaroch vymiešame a zvyšný cukor vmiešame do žĺtkového krému. Víno zohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Ovocie umyjeme a spolu s vínom zamiešame do krému. Polovicu piškótového cesta dáme do formy. Naplníme krémom a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus