Citrónové rezy

  autor   9847x

Suroviny:

Prvý plát: 6 vajec
120 g cukru
360 g hladkej múky
nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna. Citrónový krém: 400 g masla
80 g krémového prášku
100 ml citrónového sanquiku
400 ml vody. Roláda: 3 vajcia
200 g jahodového džmu
100 g hladkej múky
100 g cukru
nastrúhaná citrónová kôra. Sirup: Lieskové oriešky na obaľovanie
200 ml sanquiku
200 g kryštálového cukru
300 ml vody.

Postup:

Najprv si upečieme piškótový plát. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme hladkú múku a dobre zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov, zľahka vmiešame do cesta, vylejeme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Hotový plát prerežme na 2 polovice. Z vody, cukru a krémového prášku uvaríme puding a dáme ho vychladnúť. Do vychladnutého potom vmiešame maslo a sanquik. Hotový krém rozdelíme na 2 polovice. Na roládu si vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme hladkú múku. Premiešame, ušľaháme bielka a zľahka vymiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený, vymúčený plech a upečieme. Upečenú roládu naplníme džmom a zvinieme. Upečený plát rozdelíme na 2 polovice. Na prvú polovicu plátu natrieme citrónový krém. Roládu nakrájame a poukladáme vedľa seba na plát natretý krémom. Keď je roláda poukladaná na pláte, polejeme všetko sirupom. Druhú polovicu potrieme polovicou citrónového krému a zakryjeme druhou časťou plátu. Po vychladnutí a stuhnutí prerežme hotové rezy na pásy a ozdobíme krémom. Boky plátov posypeme mletými orieškami. Vrch ozdobíme krémom a plátkami citróna.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus