Citrónový brzlík s jablkami

  autor   2818x

Suroviny:

600 g uvareného teľacieho brzlíka
2 vajcia
150 g nastrúhaného parmezánu
200 ml bieleho vína
1 jablko
2 paradajky
múka
strúhanka
tuk na pečenie
šťava z 2 citrónov
zväzok medovky
1 lyžica celého zeleného korenia
vegeta
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Brzlík nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. V hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia, v ďalšom tanieri zmiešame strúhanku s nasekanou medovkou. Brzlík obalíme najprv vajciami a potom strúhankou. Tuk rozpálime na panvici, brzlík v ňom opečieme dozlata, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom tuku krátko opražíme olúpané a jadrovníka zbavené jablko nakrájané na malé kúsky. Pridáme olúpané, jadierok zbavené a nakrájané paradajky a zrnká zeleného korenia. Zalejeme bielym vínom a citrónovou šťavou, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, cukrom a vegetou. Brzlík upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným parmezánom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus