Cmarové fondue

  autor   1155x

Suroviny:

500 g ementálu
500 ml cmaru
3 lyžice masla (alebo margarínu)
pol strúčika cesnaku
3 lyžice hladkej múky
štvrť čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
mleté korenie
tabasco.

Postup:

Cesnak očistíme, vložíme do lisu a šťavu vytlačíme do hrnca na fondue. Potom pridáme maslo a poprášime múkou. Premiešame, zalejeme cmarom a za stáleho miešania privedieme do varu a odložíme zo sporáka. Nastrúhame doň ementál a za stáleho miešania ohrejeme, až kým sa syr neroztopí. Primiešame muškátový orech, podľa chuti okoreníme tabascom a korením. Fondue ďalej necháme na variči slabo vrieť. Podávame s kockami bieleho chleba, kyslými uhorkami alebo kompótovým ovocím.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus