200 ml cmaru
4 lyžice vajcového likéru
8 plátkov žlatíny (alebo v prášku)
šťava z citróna
lístky mäty na ozdobenie
2 balíčky vanilkového cukru
2 lyžice cukru.
Želatínu necháme na 10 minút napučať v studenej vode. Do cmaru zamiešame vanilkový a obyčajný cukor a citrónovú šťavu. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme na miernom plameni. Najprv zamiešame do žlatíny trochu cmaru a až potom ju vlejeme do krému. Premiešame
krémom naplníme poháre a odložíme na 4 hodiny do chladničky. Tesne pred podávaním polejeme vajcovým likérom a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.