Cmarový krém s vajcovým likérom

  autor   2850x

Suroviny:

200 ml cmaru
4 lyžice vajcového likéru
8 plátkov žlatíny (alebo v prášku)
šťava z citróna
lístky mäty na ozdobenie
2 balíčky vanilkového cukru
2 lyžice cukru.

Postup:

Želatínu necháme na 10 minút napučať v studenej vode. Do cmaru zamiešame vanilkový a obyčajný cukor a citrónovú šťavu. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme na miernom plameni. Najprv zamiešame do žlatíny trochu cmaru a až potom ju vlejeme do krému. Premiešame, krémom naplníme poháre a odložíme na 4 hodiny do chladničky. Tesne pred podávaním polejeme vajcovým likérom a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus