Čokoládová pena

  autor   4678x

Suroviny:

125 ml sladkej smotany
250 ml tuhej šľahačky
2 žĺtky
1 bielok
150 g jemnej horkej čokolády
1 lyžica cukru.

Postup:

Čokoládu polámeme na kúsky. Spolu so smotanou dáme do misky, prikryjeme a v mikrovlnej rúre ohrievame 3 minúty pri teplote 500 W, kým sa čokoláda nerozpustí. Žĺtky rozhabarkujeme a zamiešame do čokoládovej smotany. Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujeme do mierne vychladeného krému. Potom pridáme aj tuhú šľahačku. Čokoládovú penu na niekoľko hodín dáme do chladničky, aby stuhla. Tip: Čokoládovú penu necháme stuhnúť v miske. Jednotlivé porcie z nej potom vypichujeme lyžicou namočenou do horúcej vody. Je to veľmi efektné, no oveľa jednoduchšie je, ak penu pred stuhnutím rozdelíme do ozdobných pohárov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus