Čokoládová torta s čučoriedkami

  autor   5195x

Suroviny:

Cesto:
200g hladkej preosiatej múky
180g hery
200g kryštál cukru
3 malé vajcia alebo 2 veľké
150g bieleho smotanového jogurtu
1KL prášku do pečiva
1KL vanilkového cukru
1KL sódy bikarbóny
40g kakaa
Krém a poleva:
250ml šľahačky
200g čokolády (buď horkej
alebo pol na pol horkej a mliečnej čokolády)
30g masla
1PL čučoriedkovej šťavy
1 vanilkový cukor
1 malý pohár zaváraných čučoriedok

Postup:

Cesto: Základom je všetky suroviny vytiahnuť predom z chladničky,aby malo všetko rovnakú teplotu.Potom dáme všetko do mixéra a mixujeme, až kým bude zmes nadýchaná a má bledú farbu.Medzitým predhrejeme rúru na 180 stupňov.Vymažeme maslom formu priemeru 22 cm.Cesto dáme do formy a pečieme 35 minút.Špajdlou vyskúšame,či je prepečené.Malo by byť prepečené,miestami trocha mokré.Necháme úplne vychladnúť a prekrojíme. Krém: V hrnci roztopíme šľahačku s čokoládou a vanilkovým cukrom. Rozdelíme napoly. Do jednej polovice dáme maslo a šťavu z čučoriedok a zamiešame(to bude poleva)Druhá polka bude krém.Obidve zmesy dáme vychladiť.Čokoládovú šľahačku vyšľaháme do krému. Polevu troška roztopíme,aby sa dala liať.

Cesto natrieme vyšľahaným krémom,natrieme aj boky.Kraje vrchu potrieme trochou polevy,okraje obsypeme čučoriedkami a do stredu nalejeme polevu.Dáme vychladiť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus