Dá sa to zjesť 2

  autor   1917x

Suroviny:

7-8 hlavičiek húb šitaki (alebo hliva alebo šampiňóny)
2 cibule
olej
3 ÷ 5 vajíčok
hrášok zelený mrazený
olej
soľ
čierne mleté korenie
vegeta
pór
30 dkg syr Eidam strúhaný
ryža

Postup:

Na veľké kocky pokrájanú cibuľu opražíme na oleji na panvici (najlepší je wok). Keď je sklovitá nasypeme tam predvarenú naturálnu ryžu (Uncle Beans). Na ďalšiu panvicu vylejeme rozšľahané vajíčka, necháme ich aj trošku pripiecť až kým trošku nezhnednú a hotovú placku (ako volské oko) potom rozstrapkáme. Urobíme trhanec a nie pražnicu. Vajíčka si takto pripravíme ešte pred ryžou, ku ktorej ich potom za stáleho miešania pridáme. Pridáme tam na polovičky nakrájané huby šitaki, ktoré sme predtým namočili na 20 minút do vody, aby napučali. Potom tam za stáleho miešania pridáme zeleného hrášok a na kolieska nakrájaný pór, pridáme soľ, korenie a vegetu. Dáme to všetko do peknej misy a ešte, kým je to teplé posypeme syrom, aby sa roztiekol a podávame. Keď to chceme mať z mäsom tak nakrájame kuracie prsia na kúsky a 24 hodín marinujeme. Kuracie kúsky potom pridáme k ryži - po 5 minútach sú hotové. Marináda: 2 celé rozmiešané vajíčka, kremžská horčica, cesnak, korenie, soľ.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus