Dá sa to zjesť

  autor   1751x

Suroviny:

3 hrste hrubozrnnej ryž
2-3 cibule
olej
3 vajíčka
7-8 hlavičiek húb šitaki
korenie

Postup:

Hrubozrnnú ryžu jedného černošského strýka predvaríme na polomäkko. Na veľké kocky pokrájanú cibuľu opražíme do sklovita. Na panvicu vylejeme tri rozšľahané vajíčka, necháme ich aj trošku pripiecť a hotovú placku potom rozstrapkáme. Asi sedem hlavičiek čínskych húb šitaki, ktoré majú iba v žltých predajniach s červeným nápisom, namočíme na 20 minút, aby napučali. Všetky suroviny v panvici s cibuľou ešte dosmažíme. Nakoniec môžme pridať za hrsť čerstvého zeleného hrášku a ozdobiť pokrájaným pórom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus