Dalmátske čufty

  autor   6783x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa
200 g hovädzieho mäsa
1 vajce
100 ml sladkej smotany
50 g masla
2 rožky
1 lyžica kečupu
2 zelené papriky
100 g zeleného hrášku
2 cibule
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčové a hovädzie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso spolu s rožkami. Do zmesi pridáme vajce a 1 cibuľu nasekanú nadrobno, osolíme, okoreníme a premiešame. Zo zmesi sformujeme malé šúľance, ktoré opečieme v rozpálenom oleji dozlata a odložíme na teplé miesto. Do zvyšku horúceho oleja pridáme druhú cibuľu nakrájanú na kolieska, kečup, zelené papriky nakrájané na rezance a zelený hrášok. Všetko spolu podusíme, podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme opečené čufty, podusíme a dochutíme sladkou smotanou a maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus