Dánsky jablkový koláč

  autor   7375x

Suroviny:

750 g jabĺk
4 vajcia
250 g staršieho čierneho chleba
50 g lieskových orieškov
2 lyžice hrozienok
šťava z 2 citrónov
100 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
tuk na vymastenie formy.

Postup:

Jablká olúpeme, prekrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Pridáme hrozienka a premiešame. Chlieb rozdrobíme prstami, opražíme na panvici bez tuku dohneda a v mise ešte rozdrobíme. Do žĺtkov zamiešame cukor, mleté lieskové oriešky, opražné chlebové omrvinky, prášok do pečiva a pripravené plátky jabĺk. Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do formy vymastenej tukom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus