Debrecínske rolované karé

  autor   2412x

Postup:

Dva odležané kusy karé bez slaniny vykostíme (môž byť aj jeden kus prerazený napoly) a mastné časti odrežme. Karé potom položíme na seba tak, aby vysoká strana od chrbta prekrývala nízku stranu od rebier druhého kusa. Oba kusy musia byť bokom od slaniny von. Zviažme špagátom uprostred a na ľavej strane a začneme sprava rovnomerne rolovať a sťahovať, aby zostali rovné. Konce trochu narežme a urobíme slučku na zavesenie. Varíme podľa veľkosti asi 3 hodiny. Vyskúšame drievkom a necháme radšej trošku tvrdšie. Po chvíli natrieme paprikou rozriedenou v teplej vode a dáme do udiarne pozvoľne oschnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus