Diabolské kuracie stehná s teplým zemiakovým šalátom

  autor   4068x

Suroviny:

8 kuracích stehien
olej na potretie grilu Diabolská zmes: 125 g masla
2 lyžice mangového chutney
2 lyžice worcestrovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku (alebo kečupu)
pol čajovej lyžičky sardelovej pasty
1 čajová lyžička nastrúhaného muškátového orieška
kajenské korenie (alebo tabasco)
mleté čierne korenie
soľ. Zemiakový šalát: 750 g olúpaných malých zemiakov (alebo 4 veľké zemiaky)
90 ml rastlinného oleja
2 lyžice červeného vínneho octu
pol čajovej lyžičky dijonskej horčice
petržlenová vňať
pažítka.

Postup:

Príprava diabolskej zmesi: Na panvici roztopíme maslo. Do chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie. Chutney dáme do misky a pridáme ostatné zložky diabolskej zmesi, trochu kajenského korenia (alebo tabasca) a roztopené maslo. Dobre rozmiešame a ochutíme. Príprava zemiakového šalátu: Z octu, horčice, oleja, štipky soli a korenia pripravíme kyslú zálievku. Nasekáme petržlen a pažítku. Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode 15 až 20 minút. Necháme ich odkvapkať a nakrájame ich na centimetrové plátky. Teplé zemiakové plátky posypeme nasekaným petržlenom, pažítkou a zalejeme kyslou zálievkou. Premiešame a prikryjeme alobalom. Rozpálime gril, stiahneme kožu na stehnách kurčaťa a urobíme na nich niekoľko rovnobežných zárezov. Každý kúsok natrieme diabolskou zmesou, pričom ju dobre vtierame do zárezov. Počas grilovania natieranie opakujeme. Zemiakový šalát upravíme na tanier a pridáme kuracie stehná.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus