Dolnozemské pečené bravčové mäso

  autor   3524x

Suroviny:

600 g bravčového karé s kosťou (alebo krkovičky)
1 lyžica masla
200 ml dezertného červeného vína
4 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
mäsový vývar
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate
soľ.

Postup:

Bravčové karé umyjeme, nakrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežme, osolíme a uložíme do ohňovzdornej misy. Obložíme kolieskami cibule, pomastíme a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou. Pridáme rozotretý cesnak, podlejeme vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Mäkké mäso podlejeme vínom a zapečieme. Hotové mäso pokvapkáme roztopeným maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus